Kodumaine värske liha

Ahjus küpsetet Sea abaliha kaneeliõunade ja mustsõstrakastmega/ Jazz
Kodumaine värske liha, sea abaliha / Maks ja Moorits 1 kg
Sool
Must purustet pipar
Õli
Õunad
Roheline õun ( kooritud ja sektoriteks lõigatud ) 3 tk
Taluvõi 30 g
Kaneel
Suhkur
Sool
Kaste
Mustsõstratarretis / moos 1 dl
Mustsõstraliköör 4 cl
Kanapuljong 2 dl
Taluvõi 50 g
Tüümian
Must purustet pipar
Pruunista liha ( viilud ) pannil ja maitsesta. Sulata potis või, lisa õunasektorid ja maitseained. Kuumuta segades 2 min.Tõsta ahjuplaadile liha ja õunad ning küpseta ahjus valmimiseni (180˚ C 30 min. ). Kastme valmistamiseks sega kuuma puljongisse mustsõstratarretis, lase keema ja maitsesta ürtide, musta pipra ja likööriga. Keeda tasasel tulel kuni kaste pakseneb. Kurna ja klopi kastmess võikuubikud.
Lase hääl maitseda.

Bookmaker võiku marineeritud aedviljade ja sea abalihaga /Priit
Kodumaine värske liha – sea abaliha / Maks ja Moorits 200g
Austri kaste 1 tl
Terrijaki kaste 1 spl
Sinep 1 tl
Vesi pool klaasi

Salat
Tsukiini 50g
Porgand 1 tk
Ingver 20g
Küüslauk 1 küüs
Punane sibul 1 väiksem
Tomat 1 väiksem
Oliivõli 1 spl
Poole sidruni mahl
Sool
Suhkur
Santa Maria BBQ kaste 1 spl
Baguette sai

Viiluta liha õhukesteks viiludeks ja aseta marinaadi. Marinaadi jaoks sega kokku sinep, terrijaki, austri kaste ja vesi. Lase lihal olla marinaadis umbes 20 minutit. Hiljem kas küpseta pannil või grillil.
Salati jaoks lõika aedviljad peenikesteks kuubikuteks. Maitsesta soola, suhkru, oliivõli ja sidruni mahlaga.
Rösti sai ja viiluta pikuti pooleks, määri BBQ kastmega . Aseta saiale liha ja salat.
Head isu ja lihhideni!

Sildid: , , , ,

Kommenteeri

(nõutav)