Ei saa me läbi käkita

Kui sul tuleb isu äkki

proovida mõnd verikäkki.

Julgelt toimeta sa nii

kuidas kirja pandud siin.

Rõõm on tõdeda et üha rohkem on verikäkk võitnud eestlaste südameid.

Ja kui leiad veel erinevaid viise kuidas käkki serveerida on üllatav tulemus garanteeritud.

Tervislikult toituja ei pea käkki kartma. Pole ta mingi rasvapomm, aga sisaldab rohkesti rauda, mis enese vormis hoidmiseks ikka ära kulub. Palju sõltub hoopis sellest, kui rohkes rasvas käkki praadida ja mida kõrvale süüa.

Veretooted on toitaine- ja energiarikkad ning neis on ohtralt rauda, B12-vitamiini ja naatriumi, vähe rasva, aga palju vett ja valku.

Veretooteid serveeritakse ahjuplaadil või pannil üleküpsetatuna või praetuna.

Sellel korral trikitame käkiga aga natuke teistmoodi :-)

Eriti maitsev särtsu täis teistmoodi verikäki tamp kuldse kartuli-kõrvitsapüree kaisus

kõrvitsapüree verikäkiga

  • verikäki tamp

200 g VK Viilutatud verikäkki

1 tl küüslauku

1 sl mugulsibulat

purustatud musta pipart

kuivatatud tüümiani (sobib ka vorstirohi),

meresoola

oliiviõli

köögiviljapuljongit

  • Kartuli – kõrvitsapüree:

150 g keedetud ja purustatud kartuleid

150 g keedetud ja purustatud kõrvitsaid

25 g võid

50 ml koort

soola, muskaatpähklit

Keeda kartul ja kõrvits pehmeks. Püreeri, lisa kuum koor ja või ning maitsesta.

Haki verikäkk kuubikuteks. Kuumuta pannil oliiviõlis peeneks hakitud sibulat, küüslauku koos käkikuubikute ja maitseainetega, et maitsed kenasti seguneksid. Lisa veidikene köögivilja puljongit ja keeda madalal kuumusel 1-2 minutit. Kurna käkisegult liigne vedelik ja tambi pudruks.

Serveeri kihiti sobivast läbipaistvast kausist, klaasist või pokaalist

Kui soovid verikäki praadimisele vaheldust siis sobib just see roog selleks imehästi.

käkiga trikitas:

Erlis Schönberg

Kodukokk 2010

maitsemeister ja meelelahutaja

Sildid:

Kommenteeri

(nõutav)