E-riigis, E-vabamalt

E-st on meil palju räägitud

on kiidetud ja kärgitud.

Kuid kõige toredam on see,

et E-sid lihast kärbitud

Veel mõniaeg tagasi on tark mees rääkinud „Toiduainetööstus ei saa enam läbi toidule lisatavate säilitus- ja muude aineteta. Vastasel juhul seisaksime silmitsi tohutu hulga riknenud söögiga, mis lisaks säilivusaja kiirele möödumisele ei näeks ka kuigi ahvatlev välja“

Kõige sagedamini tuleb vaadeldud toiduainetes ette maitsetugevdajana kasutatavat naatriumglutamaati E621. Seda leidub nii lihatoodetes, puljongis, krabipulkades, röstsaias, kiirnuudlites kui maitseainetes. Felix Kala koostatud “Toidu lisaainete välimääraja” järgi võib selle aine suurtes kogustes tarbimine tekitada allergikutel ja lastel niinimetatud Hiina restorani sündroomi: südame pekslemist, peavalu, peapööritust, punetust ja muud taolist. Aine on imiku- ja lastetoitudes keelatud ning alla 12nädalased lapsed ei tohiks seda üldse saada.

Rõõm on tõdeda aga, et Atria Eesti paljudes uudislihatoodetes on loobutud maitsetugevdajast naatriumglutamaadist ehk E 621st

Täna võid suure hulga VK, Wõro ja Maks & Moorits sortimendist leida rõõmusõnumiga lihatooteid :-)

Et näpuga pakendilt ridadevahelt kirbukirjas E-sid otsides midagi kahesilma vahele ei jääks, on kõik tooted ka kenasti märgistatud „E621 vaba“ tähisega

P1010004

Kliendi rahulolu peaks kindlustama veel ka see, et tulevikus on Atrial plaanis E-vaba tootevalikut veelgi laiendada.

Rõõmsaid E-uudiseid vahendas:

Erlis Schönberg

Kodukokk 2010

Maitsemeister ja meelelahutaja

Sildid: ,

Kommenteeri

(nõutav)