Sealihad otse ahjust!

Peekonis küpsetet seafilee spinati, punaveinikastme ja seentega /Jazz W
Maks ja Moorits Seafilee 200-250 g
Maks ja Moorits Toorsuitsupeekon 6 viilu
Küüslauk 4 küünt
Kuivatet puravik või shi take 1 peotäis
Taluvõi
Sidrun
Sool, pipar
Rosmariin, tüümian
Punaveinikaste 1 dl
Spinat

Kuumuta ahi 220° c. Pane kuivatet seened vette paisuma. Prae pannil võis hakitud küüslauk ja lisa seened. Vala juurde pisut seenevedelikku ja hauta tasasel tulel 5 min.
Lisa sidrunimahl,pisut võid, soola ja pipart. Tõsta kõrvale.
Laota peekon või prosciutto küpsetuspaberile. Vala sellele jahtunud seenesegu nii , et pool singist oleks kaetud. Säästa 1/3 seentest kastme jaoks.
Maitsesta seafilee ja rulli seda õrnalt värsketes ürtides. Tõsta maitsestet liha seentele ja peekonile ning rulli ettevaatlikult kokku. Pruunista liharull pannil ja küpseta koos küüslauguküüntega valmimiseni ahjus ( u. 25 min.).
Lisandi valmistamiseks kuumuta potis pisut võid lisa spinat ja seened. Kuumuta spinatit ja seeni vaid mõni minut. Serveeri koos valminud seafilee, küüslaukude ja kuuma veinikastmega. HÄÄD ISU:::LIHHIDENI
seasisefilee

Ahjus küpsetatud kamaraga sea-abatükk koos maksakookidega /Priit VK
Maks ja Moorits Sea abatükk koos kamaraga ca 1,2 kg
Sinep 1 spl
Pipar
Sool
Maks ja Moorits veisemaks ca 500g
Muna 1tk
Roheline pipar
Jahu
Baklažaan 6 õhemat viilu
Purustatud tomat 6 spl
Kitsejuust 50g
Sool
Kartul 1tk
Õli
Hapukapsas 500g
Vahuvein pool klaasi
Köömned
Kadakamarjad 4tk
Pardi-või searasva 1 tl

Sea-abatükil lõika kamar pealt ruuduliseks, maitsesta soola, pipra ja sinepiga. Seo kulinaarse nööriga kinni. Küpseta ahjus 180 kraadi juures arvestades 1 tund kilole lihale. Kasta aeg ajalt pannile tekkinud lihamahla ja rasvaga.
Maksalt eemalda kelme ja purusta köögikombainis, lisa sool, roheline pipar, muna ja jahu, sega hästi läbi.
Baklažaan viiluta ja riputa üle soolaga, lase seista umbes 40 minutit. Pigista kuivaks ja grilli kuival pannil. Lao vormi vaheldumisi purustatud tomati ja kitsejuustuga. Küpseta ahjus umbes 25 minutit.
Hapukapsas aseta potti ja vala üle vahuveiniga, lisa pardirasv ja pannil röstitud kadakamarjad ja köömned (röstimine toob nende maitse tugevamalt esile) hauta kuni kapsad on veel kergelt krõmpsud, maitsesta soolaga. Kartul viiluta ja lõika saadud seibist pikem riba , pese tärklisest puhtaks, kuivata ja friteeri ning maitsesta soolaga.
Maksast prae pannil väiksed koogid. Serveerimisel lao vaheldumisi hapukapsastega.
Lihhideni!
Aba_maksakotlett

Sildid: , , , ,

Warning: number_format() expects parameter 2 to be long, string given in /home/virtualhost/atria/www.lihakokad.ee/wp-includes/functions.php on line 143 vastust postitusele “Sealihad otse ahjust!”

  1. Ylla ütleb:

    Väga isuäratav ja kohe väga tahaks maitsta ;) ))Teie saates voiks olla ka moni kulaline ,kes kohe kohapeal teie horgutisi proovib ja ka oma kommetaari annab ja ka veinisoovitus oleks tore. Edu Teile ;) )))))Ikka samas vaimus

  2. Lihakokk ütleb:

    Veinisoovitus on tegelikult huvitav idee, siia lisada…

Kommenteeri

(nõutav)