Naturaalsed lihad

Saute` Marengo /Jazz W
Maks & Moorits Sea abatükk 250 g
Või/õli 1spl
Pärlsibulad 6-8 tk
Sool, pipar
Nisujahu ½ spl
Valge vein 1 dl
Lihapuljong 1 dl
Purustet tomat 1,5 dl
Küüslauk 1-2 küünt
Basiilik, estragon, tüümian
Apelsinikoor
Šampinjon 70 g
Lehtpetersell

Pruunista pannil tükeldet liha ja tõsta potti. Lisa tilk õli, sibulad ja jahu. Kuumuta mõni minut ja vala juurde vein ja puljong. Lase keema ja lisa tomatid, ürdid, apelsinikoor ning hakitud küüslauk. Hauta kaane all umbes 1 tund, maitsesta soola ja pipraga. Lisa šampinjonid ja hauta veel 10 minutit. Kontrolli maitset ja serveeri näiteks riisi ja ohtra hakitud peterselliga. Lihhideni sõbrad!!
Marengo

Veiseliha carpaccio tšilli-pähklite ja parmesani juustuga/ Priit VK
Maks & Moorits Veise välisfilee ¼ fileed
Sool
Pipar
Petersell
Till
Oliivõli 3 spl
Paprika 1/3 tk
Küüslauk 1 küüs
Sibul 1/3 tk
Sidrunimahl 1tl
Petrsell
Kooritud pistaatsia pähklid 20 tk
Santa Maria Pepper sauce, extra hot
Suhkur
Parmesani juust 30g
Rohelisi salatilehti pool pihutäit

Puhasta veise välisfilee kelmetest, maitsesta soola, pipra, hakitud peterselli ja võimalusel ka hakitud värske tilliga. Keera fooliumisse tugevaks nn. kompvekiks. Lase seista sügavkülmas umbes 24 tundi.
Parmesani juust riivi ja aseta küpsetuspaberile, küpseta ahjus kuni juust hakkab mullitama ja tõmbub kergelt pruuniks. Eemalda ahjust ja keera ümber ümarvormi (mina kasutasin plastikust pudelit, kuid ka taignarull on väga ok) rulli, lase jahtuda (võib valmis teha juba paar päeva varem).
Lõika sibul, küüslauk  ja paprika väikesteks kuubikuteks, lisa ka hakitud petersell. Vala peale oliivõli ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja suhkruga.
Pistaatsia pähklid rösti pannil ja lisa suhkur ning sool, kuumuta kuni suhkur hakkab karamellistuma, lisa SM terav pipra kaste.
Võta carpaccio sügavkülmast ja lase 10 minutit seista toatemperatuuril. Lõika lihast õhukesed viilud ja aseta taldrikule. Serveeri koos kastme ja pähklitega. Parmesani toru aseta keset carpacciot ja täida oliivõli ja sidrunimahlaga maitsestatud rohelise salatiga. Lihale võid riivida veel ka asetada parmesani laaste.
Carpaccio

LIHHIDENI!

Sildid: , , , , ,

Warning: number_format() expects parameter 2 to be long, string given in /home/virtualhost/atria/www.lihakokad.ee/wp-includes/functions.php on line 143 vastust postitusele “Naturaalsed lihad”

  1. Pärnakas ütleb:

    Ohhoo! Carpaccio parmesaniga! See on küll midagi uut. Teoorias(videos) proffide käe alt tulnuna näeb väga hea välja. Nädalavahetusel otsin kodust üles kõik ümmargused asjad ja siis selgub, kas ja kuidas suudan ette antud tulemust ületada:)

  2. Lihakokk ütleb:

    Väga vahva, kui miskit segaseks jääb ja abi vaja siis kirjuta ja küsi julgesti siit samast. Aitame!…..LIHHIDENI!

  3. heiki ütleb:

    tere taas üle pika aja
    see hautise teema väga huvitav proovin kindlasti ja muideks kirjutan täna veits pikemalt
    olin selline vend kes mitte kunagi toorest liha ei söö
    ja ükskord oli laual metslooma liha maitsestatud ma arvan umbes sama moodi tegemist oli Tartus Atlantise restoga
    ja maitsesin korra ja sõin peaaegu kõik selle liha ära oli väga maitsev
    aga ikkagi toore asja tegemise jätaks proffi hooleks aga hautise teen raudselt
    edu mehed mõnus reedene maitsemeelte ergutus

  4. Ylla ütleb:

    Tere ………..Tore, et olete lihad kätte saanud.Olen suur veiseliha austaja ja seda enam tegi roomu ,et nii lihtsal viisil saab midagi nii isuäratavat valmistada ja just sobiv eelroog.
    Veiseliha retsepte ootan suure roomuga ja kui sekka satub ka moni hirve voi podra roog olen veel onnelikum.Edu soovides………… ja plaastreid voiks ikka varuda vahel juhtub ka proffil :)

  5. Lihakokk ütleb:

    Nii uhket kommentaride tulva toore liha kohta poleks ausalt öeldes küll oodanud!
    LIHIDENI sõbrad!

Kommenteeri

(nõutav)