Koorene pasta Wõro küpsetatud kanast / Priit VK
Wõro küpsetatud kana 1/3 tk
Pasta 0,5 peotäit (spagett, fetuccini, tagliatelle ehk siis pikk pasta)
Valge veini väike sörts
Vahukoor 1 klaas
Sibul /shalott 1 tk
Õli
Kanapuljong 0,5 kuubikut
Kuivatatud küüslauk
Petersell
Kuubikuteks lõigatud tomati viljaliha 1 spl
Riisinuudel
Õli friteerimiseks
Puhasta küpsetatud kana kontidest ja lõika kuubikuteks. Haki šarlottsibul väikesteks kuubikuteks ja passeeri kuumas õlis klaasiaks, lisa sörts veini ja keeda maha. Lisa kuivatatud ja jahvatatud küüslauk, vahukoor ja puljongikuubik, kuumuta kuni koor hakkab paksenema, lisa keedetud pasta ja kanaliha. Lisa hakitud persell või basiilik. Munanuudlid keeda või paisuta vees pehmeks ja friteeri kuumas õlis. Serveerimisel lisa tomatikuubikud, kaunista friteeritud munanuudlitega.
Kitsejuustu ja Wõro küpsetatud kana salat punapeediga /Jazz W
Wõro küpsetatud kana 1/3 tk
Keedetud punapeet 1 tk
Kitsejuust 100 g
Magus Tai tšilli kaste
Tüümian
Kuivatatud küüslauk
Oliivõli
Balsamäädikas
Rohelise salati mix
Röstsai 1 viil
Puhasta Wõro küpsetatud kana kontidest. Tükelda suupärasteks tükkideks. Lõika keedupeet sektoriteks ja maitsesta tai tšilli kastme, küüslaugu, oliivõli ja tüümianiga ja rösti ahjus umbes 15 minutit.
Lõika röstsai kuubikuteks, maitsesta soola, pipra ja oliivõliga, rösti ahjus kui on ilusad kuldpruunid.
Aseta salatilehed taldrikule, nendele saiakuubikud, tükeldatud kanaliha, kitsejuust ja punapeedi sektorid.
Vala salat üle oliivõli-balsaamiku kastmega.
LIHHIDENI
Lahe saade taaskord proovin kinlasti seda salati varianti keedu peet ju supper hea
ja kerge kana sinna juurde proovin ka seda kastet huvitav igaljuhul
selline pisike variant kuidas liha ahjus teha määrid kokku sirunipipraga tavaline liha kus ikka ka pekki küljes ,laed pisut seista ja siis mõnusalt majoneesi
ei soola ei pipart lihtsalt sidrunipipar ja majonees mõnusalt sisse hõõruda pisut ka põltsamaa sinepit ja siis ööseks seisma
ja järgmisel päeval mõnusalt ahjuvormi ja luha on mm uskuge mind ülihea ……..
Heiki aga kas fooliumit ka kasutad, pean silmas just küpsetus algstaadiumit. Ning kui liha marineerima pistad külmikusse kas kasutad ka köögikilet või kilekotti?
küpsetades algul jah fooljum ja külmkappi pannes panen kausile toidukile peale
aga ahjus suht ruttu võtan fooljumi ära majoneesis kuidagi ei kuiva liha nii ära kui lihtsalt panna tükk liha pannile ja ahju
Nii ja teisedki jagavad oma söögitegemis oskusi!
Kooreses pastas on selline lause – …lisa sörts veini ja keeda maha.
Lihakokk, mis see on?
Pole kuulnudki sellist väljendit
“Keeda maha” ehk siis redutseeri ehk siis keeda nii kaua kui umbes 70 protsenti on aurustunud.
Toidu sisse pole vaja alkoholi vaid veini maitset, selleks siis kokkade keeles öeldakse , et keeda maha.
Loodan , et sõnastasin sellise keerulise asja selgelt.
Jah, nüüd on selge! Jälle targem
Kui midagi on jäänud retseptide juures segaseks siis siin kommentaaride all alati küsige, me vastame, ausalt! LIHHIDENI