4. saade Wõro küpsetatud kana

Koorene pasta Wõro küpsetatud kanast / Priit VK
Wõro küpsetatud kana 1/3 tk
Pasta 0,5 peotäit (spagett, fetuccini, tagliatelle ehk siis pikk pasta)
Valge veini väike sörts
Vahukoor 1 klaas
Sibul /shalott 1 tk
Õli
Kanapuljong 0,5 kuubikut
Kuivatatud küüslauk
Petersell
Kuubikuteks lõigatud tomati viljaliha 1 spl
Riisinuudel
Õli friteerimiseks

Puhasta küpsetatud kana kontidest ja lõika kuubikuteks. Haki šarlottsibul väikesteks kuubikuteks  ja passeeri kuumas õlis klaasiaks, lisa sörts veini ja keeda maha. Lisa kuivatatud ja jahvatatud küüslauk, vahukoor ja puljongikuubik, kuumuta kuni koor hakkab paksenema, lisa keedetud pasta ja kanaliha. Lisa hakitud persell või basiilik. Munanuudlid keeda või paisuta vees pehmeks ja friteeri kuumas õlis. Serveerimisel lisa tomatikuubikud, kaunista friteeritud munanuudlitega.

Kitsejuustu ja Wõro küpsetatud kana salat punapeediga /Jazz W
Wõro küpsetatud kana 1/3 tk
Keedetud punapeet 1 tk
Kitsejuust 100 g
Magus Tai tšilli kaste
Tüümian
Kuivatatud küüslauk
Oliivõli
Balsamäädikas
Rohelise salati mix
Röstsai 1 viil

Puhasta Wõro küpsetatud kana kontidest. Tükelda suupärasteks tükkideks. Lõika keedupeet sektoriteks ja maitsesta tai tšilli kastme, küüslaugu, oliivõli ja tüümianiga ja rösti ahjus umbes 15 minutit.
Lõika röstsai kuubikuteks, maitsesta soola, pipra ja oliivõliga, rösti ahjus kui on ilusad kuldpruunid.
Aseta salatilehed taldrikule, nendele saiakuubikud, tükeldatud kanaliha, kitsejuust ja punapeedi sektorid.
Vala salat üle oliivõli-balsaamiku kastmega.

LIHHIDENI

Sildid: , , ,

Warning: number_format() expects parameter 2 to be long, string given in /home/virtualhost/atria/www.lihakokad.ee/wp-includes/functions.php on line 143 vastust postitusele “4. saade Wõro küpsetatud kana”

  1. Heiki ütleb:

    Lahe saade taaskord proovin kinlasti seda salati varianti keedu peet ju supper hea
    ja kerge kana sinna juurde proovin ka seda kastet huvitav igaljuhul

  2. Heiki ütleb:

    selline pisike variant kuidas liha ahjus teha määrid kokku sirunipipraga tavaline liha kus ikka ka pekki küljes ,laed pisut seista ja siis mõnusalt majoneesi
    ei soola ei pipart lihtsalt sidrunipipar ja majonees mõnusalt sisse hõõruda pisut ka põltsamaa sinepit ja siis ööseks seisma
    ja järgmisel päeval mõnusalt ahjuvormi ja luha on mm uskuge mind ülihea ……..

  3. LIHAKOKK ütleb:

    Heiki aga kas fooliumit ka kasutad, pean silmas just küpsetus algstaadiumit. Ning kui liha marineerima pistad külmikusse kas kasutad ka köögikilet või kilekotti?

  4. Heiki ütleb:

    küpsetades algul jah fooljum ja külmkappi pannes panen kausile toidukile peale
    aga ahjus suht ruttu võtan fooljumi ära majoneesis kuidagi ei kuiva liha nii ära kui lihtsalt panna tükk liha pannile ja ahju

  5. Lihakokk ütleb:

    Nii ja teisedki jagavad oma söögitegemis oskusi!

  6. Malle ütleb:

    Kooreses pastas on selline lause – …lisa sörts veini ja keeda maha.
    Pole kuulnudki sellist väljendit :) Lihakokk, mis see on?

  7. Lihakokk ütleb:

    “Keeda maha” ehk siis redutseeri ehk siis keeda nii kaua kui umbes 70 protsenti on aurustunud.
    Toidu sisse pole vaja alkoholi vaid veini maitset, selleks siis kokkade keeles öeldakse , et keeda maha.
    Loodan , et sõnastasin sellise keerulise asja selgelt.

  8. Malle ütleb:

    Jah, nüüd on selge! Jälle targem :)

  9. Lihakokk ütleb:

    Kui midagi on jäänud retseptide juures segaseks siis siin kommentaaride all alati küsige, me vastame, ausalt! LIHHIDENI

Kommenteeri

(nõutav)